Op 23 & 24 april 2015 hebben een aantal Nederlandse Jura-dealers en Service Partners een bezoek gebracht aan de producent Jura in Zwitserland. Dit bijzondere bezoek was georganiseerd ter ere van de lancering van nieuwe Jura modellen, de Jura Impressa Z6 en Impressa C6. TiraMiSu “JuraCoffeeSupport” was daar vertegenwoordigd door Ruggero Mascilongo.

Met de introductie van deze nieuwe lijn van modellen zijn weer een paar bijzondere nieuwigheden te herkennen. Binnenkort kunt u ook genieten van allerlei nieuwe ontwikkelingen en modificaties. Het design is wederom aangepakt en daarmee hoopt Jura zich definitief te vestigen onder de beste producenten van volautomatische machines. Design was weliswaar belangrijk maar ook de vereenvoudiging van o.a.. de bediening van de nieuwe modellen. Jura staat voor kwaliteit, uitstraling, beleving en vooral voor gemak. En al deze punten hebben zij in de nieuwe modellen opnieuw verbeterd.

Door de ontwikkeling van het P.E.P. (Pulse Extraction Process) proces wordt het water met een pulserende druk / interval door de gemalen koffie gevoerd, wat zorgt voor een nog intensere smaak beleving en vollere crema. Kortom een perfecte espresso uit een volautomatische machine!

De machines beschikken over een nieuw I.W.S. systeem wat staat voor Intelligent Water System. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een nieuw type Claris waterfilter waar een indicatie chip met nieuwe afdichting in is geplaatst. Deze nieuwe filter wordt bij het plaatsen automatisch herkent door de machines waarmee diverse handelingen komen te vervallen.

Nieuwe en nog scherpere TFT schermen geven de modellen een mooiere en een nog hogere kwalitatieve uitstraling. En uiteraard hoort bij deze nieuwe beeldschermen ook nieuwe software met nog meer mogelijkheden in de programmering c.q. afstelling van de machines.

Er zijn nieuwe cappuccinatores / melkschuimsystemen ontwikkeld die voor een nog betere schuimkwaliteit zorgen. In het model Impressa Z6 is tevens een fantastisch automatisch melkreiniging en spoelsysteem toegevoegd zodat u enkel een speciaal gemaakt bakje hoeft te plaatsen en daarin een kleine hoeveelheid reinigingsvloeistof hoeft te doseren. Geen gedoe meer met loshalen of het plaatsen van diverse bakjes met mengsel en spoelwater. De machine doet dit voor u.

Uiteraard mogen nieuwe interne veranderingen niet ontbreken. Naast kleine modificaties op leidingen en koppelingen beschikken de nieuwe Jura machines over een volledig nieuw ontwikkeld maalsysteem. Deze nieuwe molen heeft een nieuwe aandrijfmotor, een meer directe verdeelschijf welke minder gemalen koffie in uw molen vast houdt, een beveiliging om schade door stenen of andere harde onderdelen buiten het bereik van uw maalschijven te houden en een verdeelschroef zodat uw molen de bonen met meer gemak naar de maalschijven beweegt.
In de nieuwe Impressa Z6 zijn twee andere belangrijke interne veranderingen aangebracht, namelijk een nieuw ontwikkelde Brewunit / zetgroep welke na het afronden van de koffiebereiding het overtollige water in de zetgroep en tot en met de uitloop verwijderd. Hierdoor zult u in een volgende bereiding geen overgebleven resten van koffie of water krijgen. Ook beschikt de Impressa Z6 over een nieuwe warmteadapter waarmee melk en schuimtemperaturen kunnen worden geregeld.
Kortom veel nieuwe ontwikkelingen om naar uit te mogen kijken die de nieuwe standaard voor een volautomatische koffiemachine nog hoger hebben gelegd. Jura legt de lat hoog, u toch ook?