Handgemaakte houten espresso-accessoires

Je komt ze tegenwoordig regelmatig tegen. Fraaie espressomachines afgewerkt met mooi houten accenten. Het geeft de koffie de machine op deze manier toch nog een meer natuurlijke feeling. Het mooie van hout is dat er met handwerk aanpassingen makkelijk een andere vorm in bijvoorbeeld de handvatten van uw espressomachine gedraaid kunnen worden. 

Omdat er voor ieder wat wils is geven wij de klant te optie om zelf d.m.v. een aantal keuzes te maken hun perfecte houten set te bestellen. Deze set zal vervolgens speciaal op bestelling en geheel aan de hand van onze houtmeester gedraaid worden. Een leuke samenwerking die is ontstaan met een koffieklant uit onze winkel in Harderwijk.

De afgelopen jaren heeft onze houtmeester al veel prachtige werken afgeleverd en veel mensen blij gemaakt met zijn handgemaakte stukken.

Iedere nieuwe houten filterdrager set met houten knoppen en tamper wordt uit het zelfde stuk hout gemaakt. Zo wordt voorkomen dat er veel kleurverschil zit in de set. Maar niet iedere houtsoort is even makkelijk te bewerken. Het mooie en soms ook uitdagende van bepaalde houtsoorten is dat er grovere structuren in kunnen zitten die niet altijd weg te werken zijn. Maar moet je dat eigenlijk wel willen? Soms is dit juist het kenmerkende van een handgemaakt stuk.  

Na het polijsten van het hout zijn er drie mogelijkheden voor de afwerking.

 

  1. Een speciale was van een mix van schellak en Carnauba-was die in het oppervlak van de werk wordt aangebracht. Door de frictiewarmte smelt deze was diep in het hout. De hoogglans van dit product verdwijnt in de loop van de tijd door het gebruik en wordt het hout steeds fraaier. De samenstelling is voedsel-veilig.
  2. De hoogste kwaliteit Tungolie, maar dan nóg beter….. De olie wordt geperst uit de noten van de Tungboom. De Tungolie wordt met een zachte doek al draaiend aangebracht. Doordat er geen chemische oplosmiddelen bevat is het voedsel-veilig, op deze manier vergeelt het hout niet en krijgt het een mooie matte glans.
  3. Na de polijst behandeling wordt er drie lagen water gedragen lak op de knoppen gespoten. Tussen de lagen wordt de lak gepolijst met polijst pasta (korrel 2000). Hierdoor ontstaan een spiegelgladde glans.
  4. Als u kiest voor ebbenhouten accessoires (zwart hout) wordt het hout uitsluitend gepolijst. Door het gebruik wordt het hout steeds fraaier.

Houtsoorten voor espresso-accessoires

Olijfhout
Taxus
Mahonie
Zebrano
Eiken
Amerikaans noten
Beuken
Padoek
Ebben
Kersen

Kies de vormen van uw accessoires

Hout espressomachine
Hout voor espressomachine

Prijsopgave accessoire set opmaken

Omdat iedere espressomachine andere specificaties heeft en hendels, knoppen, flippers of handvatten op verschillende manieren bevestigd kunnen zitten is het belangrijk om de juiste informatie te verkrijgen. Daarom vragen wij u onderaan het formulier om een aantal foto’s van uw huidige set te uploaden.  

Noodzakelijk! Indien bij uw samenstelling van toepassing 3 tot 5 foto’s aanleveren via de whatsapp knop rechtsonder op onze website.
1 x Foto van uw tamper met losgedraaid handvat
1 x Foto van uw filterdrager (liefst met losgedraaid handvat
1 x Foto van uw huidige stoomknop
1 x Foto van de stoomknop aansluiting (knop eraf)
1 x Foto van uw koffiemolen (deksel)

Let op !
* De kleuren op het beeldscherm of telefoon kunnen door uw specifieke kalibratie instellingen soms een beetje afwijken van daadwerkelijke kleur hout.
* Prijs is zonder montage van de handvatten. Maar deze werkzaamheden kunnen wij wel uitvoeren.
* Hout is een natuurlijk onvoorspelbaar product en laat pas haar pracht zien bij het afdraaien.
* Klein oneffenheden zijn niet geheel uitgesloten. Uiteraard leveren wij niets af dat niet mooi verkoopbaar is.
* Indien het hout voorradig is en wanneer de juiste informatie voor handen is kan de set binnen 1 tot 2 weken leverbaar zijn.
* Een prijsopgave is geen directe opdracht.