Occasion espressomachine

Een occasion espressomachine, goed idee of toch niet?

Niet iedereen wil of kan in het begin een nieuwe espressomachine kopen. En dat hoeft ook zeker niet, omdat deze klasse espresso apparatuur zo degelijk gebouwd is en onderdelen vrijwel altijd beschikbaar blijven, kunnen sommige systemen decennia lang mee gaan en zijn dus perfect geschikt voor occasion verkoop. Daarom komen bepaalde van deze espressomachines in aanraking om ingeruild te worden en zo na een grondige revisie naar een tweede, derde soms wel vierde eigenaar gaat. 

Maar let op! online of bijvoorbeeld via een kennis een tweedehands espressomachine kopen kan wel degelijk risico’s met zich meebrengen. Het gebeurd dan ook regelmatig dat iemand de ‘ellende’ van een ander overneemt, zonder dat die gene zich hier bewust van is. Dat wil je natuurlijk voorkomen, daarom leggen wij jou hier graag alles uit over de occasions die wij aanbieden, waar je op moet letten als je elders een occasion hebt gevonden en wat de voordelen maar ook de nadelen kunnen zijn van een tweedehands espressomachine.

Een occasion espressomachine,
goed idee of niet?

Niet iedereen wil of kan in het begin een nieuwe espressomachine kopen. En dat hoeft ook zeker niet. Omdat deze  klasse espresso apparatuur zo degelijk gebouwd is en vrijwel altijd beschikbaar blijven, kunnen sommige systemen decennia lang mee gaan. Daarom komen bepaalde espressomachines in aanraking om ingeruild te worden en na revisie weer naar een tweede, derde soms wel vierde eigenaar gaat. 

Maar online of via een kennis een occasion espressomachine kopen kan risico’s met zich meebrengen. Het gebeurd dan ook regelmatig dat iemand de ‘ellende’ van een ander overneemt, zonder dat je je hier bewust van bent. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Daarom leggen wij je hier graag uit over de occasions die wij aanbieden, waar je op moet letten als je elders online een occasion hebt gevonden en wat de voordelen maar ook de nadelen kunnen zijn van een tweedehands espressomachine.

Voor- en nadelen van een tweedehands espressomachines

Wanneer u kiest voor een espressomachine occasion van Espresso.nl dan kun je met zekerheid stellen dat de machine zeer nauwkeurig is behandeld en nagekeken. Onze occasion espressomachines worden altijd met de volgende verrichte werkzaamheden verkocht.

 • Grote Categorie 1 A Servicebeurt. 
 • Eventuele nieuwe onderdelen geplaatst.
 • Intensief ontkalkt.
 • Zetgroep gedemonteerd gereinigd.
 • Diverse rubbers en pakkingen vervangen.
 • Boiler inspectie
 • Uitvoerig getest
 • Netjes gepoetst
 • Indien mogelijk qua tijd wordt het plaatwerk gepolijst.
 • Zelfde vraagprijzen als op Marktplaats. 

Maar occasions hebben een, soms onbekende, historie. Het komt soms voor dat na al onze intensieve werkzaamheden toch nog een onopgemerkt puntje van aandacht in de machine aanwezig blijft of zich later pas voordoet. Daarom geven wij een nette 12 maanden garantie op al onze occasions. 

Natuurlijk zijn er op Marktplaats advertenties waarvan de goed onderhouden en dus betrouwbaar is. Maar helaas, bij het over grote deel loopt men toch vaak echt erg achter in het noodzakelijk onderhoud of wist men gewoon niet hoe ze de machine moesten onderhouden. Komt de machine dan ook nog eens uit een gebied met hard tot zéér hard water dan is de kans op problemen en schade vaak nog een stuk groter. 

Het is daarom uiterst belangrijk wanneer je een tweedehands espressomachine wilt kopen van een particulier, maar ook van een professionelere marktplaats verkoper, dat je altijd de belangrijkste punten controleert en de juiste vragen stelt. Het zou natuurlijk zonde zijn dat je de ellende van een ander overneemt omdat je alleen maar let op de uitstraling van de machine en lekkere gezette koffie, maar de interne staat van het systeem daarbij vergeet. 

Helaas komen we het toch nog met regelmaat tegen. Tweedehands gekochte espressomachines, onder het mom van “geheel gereviseerd verkocht” en die vervolgens binnen korte tijd bij ons in de winkels staan met problemen. In het afgelopen jaar hebben wij helaas vijf keer dusdanig erge situaties gehad waarin de machine of boiler zo was beschadigd dat hij werd afgeschreven. Of (na overleg) de kosten opliepen naar soms wel €450,00. Dan is die marktplaats occasion weer in perfecte conditie, maar van dat geld had je bijna en soms wel een nieuwe kunnen kopen. 

Dit kun je allemaal voorkomen door goed voorbereid op weg te gaan. Hoe? Dat leggen wij je verder op deze pagina uit. 

 • Perfecte koffiebereidingen.
 • Gereviseerd door de monteurs van Espresso.nl
 • Uitvoerig gecontroleerd.
 • In de best mogelijke staat opgeleverd.
 • Nieuw gepolijste bovenplaat.
 • Nieuw gepolijste lekbak.
 • Garantie.
 • Kleine afschrijving na aankoop.
 • Redelijk waarde vast (bij goed onderhoud).
 • Altijd weer te verkopen of in te ruilen.
 • Espressomachines zijn geliefd als occasion.
 • Gebruikssporen.
 • Mogelijke butsen in E61 zetgroep.
 • Soms wat luider (oudere modellen).
 • De machine heeft in sommige gevallen een onbekende historie.
 • Aanwezig risico met niet vervangen onderdelen en electronica. (oudere machines).
 • Risicovol om zo maar even snel via marktplaats te kopen.

Als mechanisch product heeft een espressomachine zo nu en dan aandacht en onderhoud nodig. Het is noodzakelijk om de delen waar de gemalen koffie in aanraking komt met water zorgvuldig te reinigen. Denk hierbij aan het handmatig reinigen van de zetgroep, douchezeef, rubberen o-ring en de binnenkant van de zetgroepranden. Hiervoor kunt u een hardharig kwastje gebruiken. Ook kunt u de retourleidingen en kleppen reinigen door blindfilteren/backflushen, maar let op: dit is niet bij alle machines aan te raden. Espressomachines met een E-61 of soortgelijke zetgroep raden wij aan handmatig te reinigen of slechts enkele keren per jaar kort te backflushen.

In de meeste gevallen van reparatie en storingen is kalk de boosdoener. Uw espressomachine dient dan ook bij gebruik van kraanwater minimaal 4 keer per jaar zorgvuldig ontkalkt te worden. Hiervoor dient u zeker de eerste keren een gebruiksaanwijzing te volgen. Tijdens het ontkalken kunnen door gebruik van verkeerde vloeistoffen, te veel vloeistof of verkeerde behandeling, onnodige storingen of defecten ontstaan. 

Uiteraard dient u dagelijks het water te verversen en de waterbak om te spoelen. Het is aan te raden minimaal eens per week de bak een sopje te geven.

Voor het functioneren van het apparaat is het belangrijk dat de binnenkant in orde is, maar ook de buitenkant wilt u natuurlijk in topconditie houden. Om rvs uitgevoerde espressomachines op te kunnen poetsen, is bijvoorbeeld ZEP een uitermate geschikt middel om uw machine weer te laten glanzen! Dit matteschuimmiddel is goed uit te poetsen en laat geen laagje achter op uw machine. 

Sinds 1988 bieden wij onze klanten service en garantie vanuit ons eigen bedrijf. Onze monteurs zijn volledig op de hoogte van elk espressoapparaat dat wij verkopen en ooit hebben verkocht, maar ook met vele systemen die wij niet zelf in het assortiment hebben. 

Onderdelen zijn in ons servicecenter voor 95% voorradig. Hierdoor kunnen wij snel handelen en duurt het in de meeste gevallen niet lang voordat uw espressoapparaat weer klaarstaat. 

Het uitvoeren van een onderhoudsbeurt is een nauwkeurig proces met veel separate werkzaamheden. Op onze pagina met Servicetarieven voor Espressomachines leest u meer over de werkzaamheden die hierbij worden verricht.

Garantie op gereviseerde occasions is 12 maanden.  Garantie wordt verleent wanneer sprake is van niet correct werkende onderdelen. Wanneer na enige tijd sprake is van een defect dat veroorzaakt wordt door achterstallig onderhoud, dan valt dit niet onder garantie. 

 

Voor de volledige garantie informatie verwijzen wij u graag naar onze voorwaarden.

Om diverse redenen hebben wij besloten om af te zien van een wachtlijst maar gebruik te maken van een occasion nieuwsbrief mailing.

Om de verkoop van onze occasions zo eerlijk mogelijk te verzorgen hebben wij gekozen voor een mailinglijst zodat iedereen gelijktijdig een bericht ontvangt over de occasion die de volgende dag beschikbaar wordt gegeven. Zo houden wij de kansen voor alle geïnteresseerde gelijkwaardig.

Wie vervolgens het eerst is met reageren kan de machine voor gedurende 5 dagen reserveren. 

Let op! controleer niet alleen uw reguliere inbox maar ook uw Spam/ongewenste berichten inbox.

Helaas kunnen wij niet aangeven welke modellen er als eerst in de rij klaargemaakt zullen worden. Dit komt omdat sommige systemen extra aandacht nodig hebben tijden de revisie. Het ook kan voorkomen dat wij op specifieke onderdelen vanuit Italië moeten wachten om een bepaalde espressomachine klaar te kunnen maken of dat bepaald plaatmateriaal nog retour moet komen van het polijst- metaalwerk bedrijf.

Inschrijven op onze occasion aanbod:

 • Om iedereen een gelijke kans te geven maken wij gebruik van een mailinglijst.
 • Wanneer de reserveer-knop onder de machine groen is kan er gereageerd worden.
 • Na het versturen van de mailing komen de machines binnen enkele werkdagen online. 
 • Let op! dat onze mail niet in de ongewenste berichten box beland. 
 • Informeer jezelf eerst goed over de werking en espresso technieken om zo de juiste keuze te maken.
 • Beschikbare machines worden maximaal 5 werkdagen gereserveerd.  (tenzij  anders vermeld of afgesproken)
 • Getoonde machine afbeeldingen kunnen iets afwijken.
 • Actuele foto’s en/of video demonstraties zijn via Whatsapp te verkrijgen.
 • Download ook ons E-magazine vol leerzame informatie en handleidingen.

Beschikbare occasions november / december

QuickMill Limited 2835 –  € 490,00

BFC Junior  –  €790,-/€849,-

Bezzera BZ10 –  €790,00 

Bezzera BZ10 –  €790,00 

Bezzera Galatea R  –  €795,00 

Bezzera Mitica TOP PID  –  €1350,-

Bezzera Magica MN  –  €790,- 

Bezzera Mitica MN  –  €890,-

Eureka Mignon Silenzio – € 325,-

Macap M4D Chrome – € 290,00

Eureka Mignon – € 249,-

Macap M2M zwart – € 249,00

Occasion wachtrij voor revisie

Bezzera Magica MN

Wordt nog klaargemaakt

Bezzera occasion

Bezzera Mitica MN

Wordt nog klaargemaakt

Bezzera Mitica Top

...

Wordt nog klaargemaakt

...

Wordt nog klaargemaakt

Elders een espressomachine occasion gevonden?

Online occasion espressomachine? Hier moet je op letten:

Wanneer je besluit een espressomachine via bijvoorbeeld Marktplaats te gaan zoeken dan helpen wij je graag met wat belangrijke controle tips.
Zo voorkom je het kopen een slecht onderhouden en soms zelfs compleet afgeschreven espressomachine.

Allereerst is het belangrijk zelf goed te weten welk type espressomachine systeem je wilt kopen. Waarschijnlijk heb je al wat onderzoek gedaan, als je dat niet hebt lees dan verder op de pagina’s op onze website om meer te leren over de apparatuur en technieken. 

Wanneer je je onderzoek hebt gedaan en meerdere modellen op het oog hebt dan ga je zoeken. En als je jouw perfect lijkende occasion hebt gevonden, sterker nog gereserveerd hebt, dan ga je natuurlijk langs om te kijken. En met onze tips ga je goed voorbereid op pad en weet je zeker dat je met een goede occasions thuis komt en de slechte laat staan, 
lees daarom onderstaande tabbladen even goed door:

 • Neem een grote verstelbare baco-sleutel mee (voor de E61 zetgroep)
 • Neem een lamp mee (zaklamp van telefoon is voldoende)
 • Neem een kleine platte schoevendraaier mee met brede kop (voor het uitwippen van de douchezeef en o-ring)
 • Neem ook twee kleine maten kruiskop schroevendraaiers mee voor het geval dat er een platte douchezeef zit met een schroefje.
 • Neem een inbus-setje mee of alleen een paar kleinere maten. 
 • En een rolletje elektrischiteitstape (deze plak je op de zetgroep rand bij het gebruik van de baco-sleutel)
 • Vraag of hij de machine koud heeft staan als je langskomt. Zo kun je met je handen werken zonder je te branden en staat er geen warmte druk op het systeem.
  Na deel 1 van deze koude check laat je hem 15 minuten opwarmen.
 • Is dit een tweede of derdehands espressomachine? Heeft de gebruiker een eventuele aankoopnota?
 • In welke plaats en voor hoelang staat de machine er al? Hoe hard is het water van het gebied? Is dit zéér hard water? Let dan extra goed op! 
 • Is de machine wel een weggebracht voor onderhoud of reparatie? (eens per 3,5 jaar een grote beurt is noodzakelijk)
 • Hoe vaak is de espressomachine per jaar ontkalkt? (noodzakelijk bij gemiddelde/tamelijk hard water is 4 x per jaar aan te raden)
 • Is het een warmtewisselaar machine? Zo ja, hoeveel theewater wordt er afgetapt? (dit moet dagelijks tot meermaals p/w zijn ) Meer hierover in ons Barista E-Magazine.
 • Controleer vervolgens het zeefje van de wateruitloop. Deze moet schoon zijn, aanwezig gruis of veel aanslag duid op een teken van verkalking.
 • Dan controleer je de venturie boven op de E61 groep (zie voorbeelden). Wees voorzichtig met insteken dat de kop niet beschadigd, vandaar de tape.
 • Ziet deze er goed of redelijk goed uit? Dan kun je wanneer hij terug geplaatst is de machine aanzetten en laten opwarmen. (15 minuten)
 • Bekijk ondertussen even de waterbak, is deze schoon? Geen groene of zwarte algen- of witte kalkaanslag?
 • Haal vervolgens de douchezeef (bij E61 is dat incl. de o-ring) uit de groep. Let op! knijp niet in de o-ring, wanneer deze te hard is breekt of scheurt hij.
 • Bekijk de douchezeef en de onderkant van de zetgroep met een lampje om de staat van onderhoud te beoordelen. 
 • Is dit en misschien ook iets anders niet goed onderhouden? Overleg dan over de situatie. 
 • Bij zeer ernstige verkalkingen (zie voorbeelden), uiteraard niet kopen!
 • Bij sporen van verkalking aan zetgroep en het zeefje ga je na het koffiezetten op verder onderzoek uit. Want je wilt het liefst ook even het binnenwerk bekeken hebben.
 • Meestal kan je vrij eenvoudig met of een kleine imbus of kleine kruiskop schroevendraaier de bovenplaat van de machine afhalen.
 • Lukt dit, dan kijk je met je lampje van boven de machine in en controleer je de koppelingen, leidingen en randen van de boiler op lekkages, kalk of oxidaties.
 • Is de hele check positief geslaagd? Dan koop je waarschijnlijk een mooie en goed onderhouden espressomachine. De vraagprijs is dan vaak ook wel reëel.

Prijzen op Marktplaats kunnen erg variëren, uiteraard is dit afhankelijk van de algehele staat van de espressomachine, de leeftijd van het systeem, type model en interne onderdelen maar ook of hij recent bijvoorbeeld een onderhoudsbeurt heeft ondervonden. Indien de aangeboden machine in een goed gekeurde staat verkeerd zoals op deze pagina is uitgelegd dan zijn de volgende prijzen reeële vraagprijzen:

 • Bezzera BZ07 500,- tot 650,-
 • Bezzera BZ10 600,- tot 700,-
 • Bezzera Magica, Mitica etc. 750,-
 • Bezzera Mitica Top 850,-
 • ECM Mecha- Technika IV 850,-
 • ECM Mecha- Technika V Profi 1350,-
 • Isomac Tea 550,- tot 690,-
 • Isomac Pro 3.1 / 5.1 700,-
 • Isomac Pro 6.1 800,-
 • Isomac Zaffiro 390,- tot 590,- 
 • Quickmill 820 300,-
 • Quickmill 3000 350,-
 • Rancilio Silvia 200,- tot 350,-
 • Rocket Appartamento 600,- tot 690,-
 • Rocket Mozzafiato 850,- 
 • VBM Domobar 390,- tot 590,-
 • VBM Super 650,-
 • VBM Super Retro 550,-
Heeft de machine die u koopt toch een servicebeurt nodig, dan kunt u deze wellicht onderhandelen over de prijs aan de hand van punten van kritiek die u heeft gevonden uit onze informatie.
 
Wij verzorgen een complete A-klasse servicebeurt a €189,00* voor warmtewisselaar espressomachines, zo begint u thuis met een perfect schone machine. Uw machine ondergaat bij ons altijd een uitermate goede inspectie en zal zeer grondig geserviced worden. Helaas blijkt uit onze ervaring dat dit lang niet altijd het geval is bij andere servicepunten. Laat u daarom niet verleiden tot een snellere aankoop wanneer een verkoper vermeld dat de machine recent onderhouden is, inspecteer en beoordeel dit altijd zelf.
 
*extra werkuren en eventueel te vervangen onderdelen los van de inbegrepen onderdelen in de servicebeurt worden uiteraard apart berekend.

Controle punten & Alarmerende voorbeelden

Venturie controleren met Baco-sleutel (E61) of imbus (VBM)

Wateruitloop, waterbak en slangen controleren

Douchezeef controleren

Boiler, koppelingen en leidingen controleren