JURA - Premium koffiemachines

Volautomatische koffiemachines zijn er alle soorten en maten, maar er zal altijd een merk zijn dat hier het voortouw in neemt. 

Kies voor kwaliteit, zekerheid en premium service. 

Bij Espresso.nl – Caffè Tiramisu bent u aan hét adres voor al uw persoonlijke JURA adviezen, de beste koffie voor uw machine, deskundige onderhoudsservice en refurbished JURA. Neem een kijkje in de winkels of maak een afspraak met een van onze medewerkers.

JURA is een van de eerste gespecialiseerde producenten van volautomatische machines. Daar waar andere merken zich vaak ook bezighouden met niet-koffie gerelateerde producten zoals televisies, koelkasten en keukenapparatuur, richt JURA zich uitsluitend op het produceren en ontwikkelen van het merk en de volautomatische koffiemachines

Wanneer u JURA kiest, kiest u voor kwaliteit, design, functionaliteit en premium service

Een JURA volautomaat valt in het hogere segment volautomatische koffiemachines. De aanschafprijs is soms net iets hoger dan bij andere merken, en daar plukt u op langere termijn de vruchten van. Bij zorgvuldig gebruik gaat dit apparaat een stuk langer mee en is een stuk minder gevoelig voor storingen dan zijn concurrenten. Als u toe bent aan een upgrade, is uw gebruikte JURA ook nog steeds goed verkoopbaar als tweedehands model. Andere (voordeligere) merken zijn vaak binnen 4 tot 6 jaar afgeschreven. 

Een nieuwe machine is niet altijd de beste optie. Maar wanneer kiest met nu voor een gereviseerde JURA occasion? 

Misschien zoekt u een JURA voor erbij of als tijdelijke oplossing. Of soms is een nieuwe JURA kopen gewoonweg net te duur, onnodig of is het gewoon niet het juiste moment. En daarbij, een tweedehands JURA machine is zeker geen straf om koffie uit te drinken. Helemaal niet als deze in perfecte staat aan u wordt overgedragen.

 • U overstapt van Senseo en een eerst try-out wilt doen,
 • Omdat u in een tijdelijk huis of verbouwing zit,
 • U geen groot bedrag uit wilt geven maar wel een machine van kwaliteit wilt,
 • U liever kiest voor een tweedehands JURA dan een nieuwe van minder goede merken,
 • U net uw eigen bedrijf heeft gestart,
 • U een vakantiehuis of recreatiewoning heeft,
 • U een tweede machine wilt in uw werkkamer, atelier, hobbyruimte of schuur,
 • U wel lekkere koffie wilt drinken maar nog even wilt doorsparen voor een nieuwe model. 

U heeft ze vast en zeker wel eens voorbij zien komen op Marktplaats of een ander platform voor gebruikte goederen. Een soms prima uitziende JURA voor een nette prijs. Maar wordt dit een verstandige aanschaf? Is het een machine met een betrouwbare onderhoudshistorie of koopt u een kat in de zak? 

Er worden op internet enorm veel gebruikte JURA koffiemachine aangeboden. Sommige zijn nog prima te gebruiken, maar veelal zijn deze machines de modellen die aan hun grote onderhoudsbeurt toe zijn of kampen met opkomende defecten. 

Wat zijn de risico’s van een niet gecertificeerde aankoop?

 • De machine heeft een grote onderhoudsbeurt nodig,
 • Er zijn sporadische storingen met elektronische onderdelen,
 • De machine kan slecht onderhouden zijn,
 • Er zijn imitatie onderdelen in de JURA reparatie of revisie gebruikt,
 • De machine verkeer gemonteerd is na een eigen hobby servicebeurt,
 • De machine komt uit een kalkrijk gebied,
 • De machine heeft een lek thermoblok (dit merk je niet direct),
 • De molen is aan vervanging toe,
 • De zetgroep is aan vervanging toe,
 • De dure multiklep is verkalkt,
 • De machine is oud en/of opgebruikt,
 • De machine minder lang meegaat dan u verwacht,
 • U geen tot wellicht beperkte garantie heeft bij een niet ingeschreven bedrijf
 • De machine niet is uitgelezen op storingen via het JSP software systeem

Bij Espresso.nl | Caffè Tiramisu koopt u een geheel gereviseerde JURA machine in zeer betrouwbare of uiterst perfecte staat. Op onze occasion machines geven wij dan ook een volledige garantie van 12 maanden op onderdelen en arbeid.

Uiteraard met als voorwaarde dat u uw nieuwe occasion netjes heeft behandeld en een verantwoorde koffie kwaliteit gebruikt. Defecten en/of verstoppingen door slecht gemalen koffie kwaliteiten vallen niet over de garantie. Even als het niet correct of tijdig uitvoeren van de gevraagde reinigingshandelingen. Bij regelmatig of extreme overproductie zal de garantie komen te vervallen. Dit kunnen wij uitlezen d.m.v. het J.S.P. software systeem. 

Bij ons koop u veilig een refurbished JURA occasion

Er kunnen verschillende redenen zijn om te kiezen voor een JURA occasion, of terwijl tweedehands JURA machine. Op deze pagina leggen wij u de voor en nadelen uit wanneer u kiest voor een JURA occasion. 

Uiteraard verkopen wij niet zomaar JURA occasions, het merk Jura staat voor kwaliteit, degelijkheid en langdurige functionaliteit. JURA koffiemachines behoren dan ook tot de langst meegaande volautomaten van de markt. Dit komt mede doordat JURA de productie van hun machines geheel in eigen hand heeft en niet mee doet aan de massa assemblage productie waar andere volautomatische merken en modellen uit ontstaan. 

Waar vindt u onze JURA occasions?

Onze JURA occasion modellen kunt u vinden op onze occasion pagina of onze JURA Coffee Support Facebook pagina. Via Facebook blijft u snel en eenvoudig op de hoogte van ons beschikbare aanbod. 

Ons aanbod varieert met enige regelmaat. Geheel afhankelijk van wat wij bij ons in de winkels inruilen.

Veilig of onveilige keuze?

Niet alle JURA occasions zijn een veilige keuze. Natuurlijk verkopen wij zelf alleen bij ons ingeruilde JURA machines, die wij uitgebreid keuren bij overname.

Deze ingeruilde JURA machines worden uitgelezen in het JURA Service Partner software systeem. Vervolgens krijgt de machine een grote Servicebeurt, revisie onderdelen, wordt van binnen en buiten gereinigd en krijgen waar mogelijk nieuw gepolijste lekrooster en warmhoudplaat. 

Maar natuurlijk zijn er altijd kleine risico’s verbonden aan de aanschaf van een tweedehands machine. Machines op leeftijd kunnen bijvoorbeeld verouderde onderdelen hebben als electronica, printplaten, displays, druktoetsen en thermoblokken. Dit zijn onderdelen die niet preventief vervangen worden in een revisie. Natuurlijk gaan wij er niet van uit na de uitgebreide tests en service dat deze onderdelen snel defect zullen gaan maar er bestaat natuurlijk altijd een kleine kans. 
Uiteraard is hier de 12 maanden garantie periode voor. 

Wij verkopen alleen occasions uit de veilige keuze lijst.

Veilige occasion modellen

* Indien goede historie en zorgvuldige controle op functioneren van bedieningspaneel.

Risicovolle modellen

* Machines met een leeftijd van meer dan 12 jaar oud.