Jura Logo

Jura is een van de eerste gespecialiseerde producenten van volautomatische machines. Daar waar andere merken zich vaak ook bezighouden met niet-koffiegerelateerde producten zoals televisies, koelkasten en keukenapparatuur, richt Jura zich uitsluitend op het produceren en ontwikkelen van het merk en de volautomatische koffiemachines

Wanneer u Jura kiest, kiest u voor kwaliteit, design, functionaliteit en premium service

Een Jura volautomaat valt in het hogere segment volautomatische koffiemachines. De aanschafprijs is soms net iets hoger dan bij andere merken, en daar plukt u op langere termijn de vruchten van. Bij zorgvuldig gebruik gaat dit apparaat een stuk langer mee en is een stuk minder gevoelig voor storingen dan zijn concurrenten. Als u toe bent aan een upgrade, is uw gebruikte Jura ook nog steeds goed verkoopbaar als tweedehandsmodel. Andere (voordeligere) merken zijn vaak binnen 4 tot 6 jaar afgeschreven. 

Waar andere merken veelal gebruikmaken van dezelfde producenten in China, en daarmee dezelfde soorten onderdelen gebruiken, produceert Jura alles in zijn eigen fabriek. Hierdoor houdt het productie en ontwikkeling volledig in eigen beheer. De onderdelen en technieken in de koffiemachines zijn door de jaren heen steeds verbeterd. Een Jura bevat dan ook diverse eigen onderdelen die zijn voorzien van patentrecht. Hierdoor kunnen andere merken geen gebruikmaken van de Jura-kwaliteit en -technieken.

De Jura-zetgroep is het krachtige hart van een Jura-machine. In dit onderdeel wordt de koffie van twee kanten aangedrukt om zo het maximale aan crema eruit te kunnen halen. Andere merken gebruiken vaak hetzelfde systeem dat u vindt in Saeco, Bosch, Siemens, AEG en zelfs de Senseo Sarista. 

De Jura-maalmolen is net als de zetgroep al diverse keren aangepast en verbeterd. Het nieuwste model (G3) is een maalwerk dat in zeer korte tijd de koffie maalt, tot wel 3 keer sneller. Afhankelijk van de kwaliteit van koffiebonen die u gebruikt en het uitvoeren van tussentijdse servicebeurten, kan één molen wel 8 jaar lang meegaan!

Een nieuwe ontwikkeling van de afgelopen jaren is het PEP-systeem (Pulse Extraction Process). De pulserende pompbeweging verdubbelt de crema van uw espresso en zorgt voor een sterkere afdronk.

In onze winkels kunt u deze en meer informatie bij ons krijgen over de Jura-machines en hun werking.

Een Jura-volautomaat is een waar sieraad op uw aanrecht of in uw kantoorruimte. U kiest bij Jura voor de beste kwaliteit interne onderdelen, luxe afwerkingen en praktische designs. 

De Jura D6-modellen zijn gebaseerd op een design dat Jura al sinds jaar en dag gebruikt, simpel en netjes afgewerkt. Vanaf de E6-modellen wordt de afwerking nog verfijnder; de nieuwste ENA 8-modellen zijn een ware lust voor het oog. De Jura J-serie en de huidige J6 heeft al diverse Design Awards in ontvangst mogen nemen.

De Jura Z-serie is een absoluut hoogstandje in de wereld van de volautomatische koffiemachines. Niet alleen de vormgeving van de machines, maar ook de melkreinigingsfunctie heeft een eigen unieke ontwerp in het spoelbakje in combinatie met de volledig geautomatiseerde spoeltechniek. U hoeft alleen maar de vloeistof in het bakje te doen en het slangentje aan te sluiten!

Bij de Jura Z8 en S8 wordt gebruikgemaakt van een modern touchscreen, wat de beleving helemaal afmaakt. Op de display kunt u zelf met uw vinger heen en weer schuiven om dosering, sterkte en instellingen aan te passen.

Wist u dat zelfs lekroosters van glas worden geleverd bij een aantal Jura-modellen?

Om optimaal gebruik te kunnen maken van uw Jura-machine en het uiterste uit de levensduur te halen, is het verstandig de machine eens per 3 tot 4 jaar een grondige onderhoudsbeurt te geven. Onderhoudsbeurten zijn er om uw machine zorgvuldig te reinigen en zo de kans op (grote) defecten te verkleinen.

Onze monteurs zullen de machine voor het grootste deel demonteren om zo moeilijke bereikbare plekken te kunnen bereiken waar kalk, koffieresten en overige vuiligheden zich verzamelen.

Tijdens een servicebeurt wordt de zetgroep volledig gereviseerd of – indien versleten – vervangen.  Het maalwerk wordt gedemonteerd en zorgvuldig gereinigd of – indien versleten – vervangen.  Er worden diverse rubbers en pakkingen vervangen om lekkages te voorkomen. De machine wordt zorgvuldig ontkalkt en intensief gereinigd. 

De kosten voor servicebeurten zijn volledig afhankelijk van uw eigen onderhoud, het gebruik van (slechte of juist goede kwaliteit) koffiebonen en het Jura-model. De leeftijd van de machine wil zeker niet alles zeggen!

Waar andere servicecentra soms standaard onderdelen vervangen, reviseren wij ook onderdelen. Hierdoor kunnen onderhoudskosten soms veel lager uitvallen.

Voor meer informatie over onderdelen en servicebeurttarieven kunt u terecht op deze pagina

Wilt u meer leren over het zelf te onderhouden van uw Jura-machine? Bezoek dan onze pagina met onderhoudsadviezen.

E8 Piano White

Deze toonaangevende serie heeft
inmiddels een tweede generatie.
De nieuwste aanwinst is de volledig
in hoogglans wit uitgevoerde
E8 Piano White.

E8-serie: goed geprijsde alleskunners.

ENA 8

ENA 8-generatie

Jura heeft de oude ENA 3, 5, 7 en 9
nieuw leven ingeblazen met de ENA 8.

Er zijn ENA's van ruim 10 jaar
oud die nog steeds werken. Wij
hebben hoge verwachtingen van
deze nieuwe serie!

ENA 8 Signature Line

De nieuwe ENA 8 heeft ook een
luxere variant. De Signature Line
is volledig voorzien van een 3 mm dikke, geborstelde aluminium behuizing.

Compact, stijlvol en snel.

S80 Piano Black

De S80 is een van de luxere
variante van de eenvoudigere
E8-serie.

Door het veelzijdige touchscreen zet Jura een nieuwe standaard in deze
prijsklasse van volautomaten.

Aroma G3 molen

De krachtige Jura maalwerken zijn door de jaren heen sterk ontwikkeld. Inmiddels worden bijna alle Jura machines voorzien van de nieuwe Aroma G3  maaltechniek. Meer weten over dit specifieke onderdeel? Lees hier meer…

I.W.S.® Systeem

Koffie bestaat voor 98% uit water. Zonder filtering van het water leidt kalkaanslag tot verkalking van uw apparaat. JURA biedt via het Intelligent Water System (I.W.S.met CLARIS Smart-filterpatroon een intelligente oplossing tege Lees hier meer…

I.P.B.A.S.© & P.E.P.©

Intelligent Pre-Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©) en het impulsextractieproces (Pulse Extraction Process, P.E.P.®) zorgt ervoor dat het maximale aroma behouden blijft. Deze techniek is uniek en wordt enkel gebruik in Jura machines.  Lees hier meer…

Overheerlijke koffie

Met een Jura volautomaat kunt u vele verschillende koffie bereidingen creëren. Van perfect bereidde espresso en cappuccino door de intelligente systemen tot heerlijke barista recepten met een feestelijke twist. .  Lees hier meer…

Premium Service

Wanneer u kiest voor een Jura volautomaat kiest u voor premium service en kwaliteit. Jura maar ook wij streven hierin naar een perfect functionerende machine met de hoogst haalbare resultaten en zorgvuldig uitgevoerd onderhoud.  Lees hier meer…

Eco bewustzijn

Tijdens de productie van de nieuwste Jura apparatuur wordt rekening gehouden met het eco-bewustzijn. Zo wordt gebruik gemaakt van spaarzame grondstoffen, energiebesparing en beperkte verpakkingsmaterialen.  Lees hier meer…

Ooit begonnen met een Jura S90, inmiddels hebben wij onze derde Jura-machine aangeschaft. Onze nieuwe J6 Silver is geweldig!
Erik Galjaard
Particulier
Wij hebben voorheen een Saeco Odea en Siemens Benvenuto gehad. Helaas met veel gedoe en uiteindelijk een vastgelopen unitmotor. Toen overgestapt naar de Jura C90, en die doet het al vele jaren perfect!
Sanne de Rei
Particulier
Op kantoor wordt veel koffie gedronken. Vroeger stond hier een F50, door onze groei zijn wij overgestapt naar een GIGA X3C. Wat een prachtig apparaat! Wij gebruiken hiervoor Siciliana koffie van Caffè Tiramisu.
Bertrand
Accountancy
Voorheen altijd een Bezzera gehad, maar door tijdgebrek overgestapt op een Jura. Mijn machine perfect kunnen inruilen! De Z8 zet werkelijk prachtige espresso's.
Patrick van Dort
Particulier